Haptonomie en haptotherapie

Vanwege ziekte beëindig ik mijn praktijk per 01-09-2021. Mijn waarneemster Anne-Marie ter Beke (www.haptotherapie-terbeke.nl)  werkt nog tot 31-08-2021 in mijn praktijk.  Er is een cliëntenstop. Voor de huidige cliënten is Anne-Marie bereikbaar op mobiel nummer; 06-83585581 en  mailadres; waarnemer@haptotherapie-woldendorp.nl

 

Download <<< hier >>> de leidraad infectiepreventie COVID-19.

 

Haptotherapie leert je méér te verbinden met jezelf, de ander en je omgeving omdat je weer durft te luisteren naar je lichaam en je gevoel. Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven. Haptotherapie is de toegepaste vorm daarvan.

Veel therapieën krijgen vorm via gesprekken en verlopen van buiten naar binnen. Haptotherapie werkt van binnen naar buiten, waarbij je lichaam en affectief contact – aanraken en voelen – centraal staan. Je brengt balans in je leven door eerst te voelen, dan te denken en van daaruit te handelen.

Als je het moeilijk vindt je gevoelens onder woorden te brengen, veel piekert, worstelt met nabijheid en intimiteit in relaties of het lastig vindt om je grenzen aan te geven, kan haptotherapie je helpen te ontdekken wat er in je leeft en wat er misschien anders kan.

“Aanraken raakt”

Omdat haptotherapie draait om aanraken en je eigen gevoel volgen, kan deze therapievorm je andere, nieuwe inzichten geven. Je ontdekt (weer) welke gevoelens er in je leven en leert er beter naar te luisteren. Zo kan haptotherapie je helpen je eigen pad te volgen, vaker ‘nee of ja’ te zeggen en je beter bewust te zijn van je lichaam en levenskracht. Je beweegt eerst naar binnen, ontdekt wat er in je leeft en je neemt dat mee naar de buitenwereld. Zo leer je jouw leven vorm te geven met en vanuit je innerlijke kracht.

Lees verder…