Haptonomie en haptotherapie

Coronavirus

I.v.m. het Coronavirus is mijn praktijk gesloten  tot in ieder geval 28 april.  De huidige richtlijnen van het RIVM en GGD volg ik.  Ik houd u op de hoogte via mail en website over het verdere verloop.  We blijven in contact.

                               ________________________

Haptonomie is een wetenschap die de wetmatigheden van het menselijke gevoelsleven bestudeert. Hapto, in het woord haptonomie, stamt van het Oudgriekse werkwoord haptein wat betekent: aanraken, verenigen, een relatie vestigen, zich hechten aan…maar ook: in (tactiel) contact treden om gezond te maken, te helen, te bevestigen. Dit specifieke contact karakteriseert de haptonomische benadering: het ontmoetend, helend (is heel makend, heel de mens omvattend) aanraken om de ander in zijn wezen te bevestigen. Het woord contact betekent letterlijk dan ook: samen voelen.

In haar praktische toepassing kan de haptonomische benaderingswijze binnen elk beroep van de welzijns- en gezondheidszorg geïntegreerd worden. De haptotherapie is de therapeutische toepassing en begeleidingsvorm van de haptonomie.

Lees verder…